В Грузії створять систему раннього оповіщення про стихійні лиха

10:00 08.08.2023

Міністр довкілля та природних ресурсів Грузії Отар Шамугія заявив, що в Грузії немає повноцінної системи моніторингу та раннього оповіщення про стихійні лиха.

Але пообіцяв, що скоро така повинна з’явитись, пише УНН з посиланням на News Georgia.

Деталі

Після зсуву ґрунту в грузинському селі Шові, міністр довкілля та природних ресурсів Грузії Отар Шамугія визнав, що в країна наразі немає повноцінної системи моніторингу та раннього оповіщення про стихійні лиха, але зазначив, що вона має з’явитися найближчим часом.

Цитата

«Дуже скоро країна буде повністю охоплена системою моніторингу, у нас буде повна інформація, і, за рекомендацією експертів, у найкритичніших місцях буде встановлено системи раннього оповіщення», - сказав міністр.

Він додав, що процес створення системи почався з 2014 року. За його словами, все довелося робити майже з нуля, і влада почала зі створення 200 гідрометеорологічних станцій і встановлення двох сучасних радарів.

Водночас він сказав, що у випадку з Шові система раннього попередження б не допомогла, настільки стрімко все сталося. Міністр також стверджував, що це місце ніколи не вважалося небезпечним.

Теми: