Молдова підписала угоду з Європейською асоціацією вільної торгівлі

21:00 27.06.2023

Молдовська президентка Мая Санду, прем'єр-міністр Дорін Речан і міністр економіки Думітру Алайба у вівторок оголосили про підписання угоди між Молдовою та Європейською асоціацією вільної торгівлі (ЄАВТ), до якої входять Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія і Швейцарія.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на NewsMaker.

За словами Санду, підписанню угоди між Молдовою та ЄАВТ передували два роки переговорів. Подію вона назвала "ще одним важливим кроком на шляху нашої економічної інтеграції в Європу".

Прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан зазначив у своєму зверненні, що підписана угода дасть змогу збільшити кількість робочих місць у Молдові, отримати більше інвестицій і розширити експорт.

"Угода пропонує молдовським експортерам величезний потенціал зростання і може принести значний дохід економіці країни. Завдяки спрощеному доступу до процвітаючих ринків наша країна зможе просувати свої товари та послуги на міжнародному ринку, залучати іноземні інвестиції та створювати робочі місця в ключових секторах економіки", – заявив голова Мінекономіки Алайба.

Ще на цю тему