Міжнародна федерація санного спорту знову безстроково відсторонила росіян від змагань

18:30 18.06.2023

Оскільки Росія продовжує злочинну війну проти України, спортсменів з країни-терористки не хочуть бачити на міжнародних змаганнях

Міжнародна федерація санного спорту (FIL) продовжила відсторонення російських спортсменів від міжнародних змагань. Рішення було прийняте на конгресі організації у Бухаресті.

FIL у березні 2022 року заборонила Росії та Білорусі участь у турнірах під своєю егідою відповідь на повномасштабне вторгнення РФ в Україну. У вересні того ж року Міжнародна федерація санного спорту вдруге відсторонила російських та білоруських санкарів після того, як Росія змогла поновити свої права в організації.

У червні 2023-го року на 71-му конгресі FIL підтвердила рішення виконавчої ради щодо санкцій проти Росії. Таким чином, організація безстроково відсторонила представників РФ від змагань, що були санкціоновані Міжнародною федерацією санного спорту.

Дискваліфікація росіян у Бухаресті була ухвалена 22 голосами «за», одним «проти», ще п'ять утрималися. Своє рішення у FIL пояснили безпековими заходами для всіх спортсменів, які беруть участь у турнірах.

«Зважаючи на триваючу загарбницьку війну Росії проти України, вирішено безстроково призупинити всі права на участь спортсменів, тренерів, інструкторів та інших офіційних осіб санного спорту РФ у змаганнях, санкціонованих FIL. Присутність представників Росії пов'язана з високим ризиком для безпеки, миролюбності та доброчесності цих змагань та їх учасників, у тому числі й самої Російської Федерації», – йдеться у заяві організації.