У Греції відсторонили відомого священника за участь дівчат у богослужінні

09:00 09.06.2023

Елладська православна церква вирішила відсторонити священника в Афінах через те, що він дозволим двом дівчатам замість чоловіків брати участь у богослужінні в ролі, яку традиційно віддають хлопцям.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Greek Reporter.

Отцю Александросу з церкви в Афінах заборонили служити Божественну Літургію і проводити вінчання, хрещення й сповіді, доки Священний Синод Елладської православної церкви не обговорить це питання й не вирішить його подальшу долю.

Православна церква, історично консервативна і дуже впливова, не дозволяє жінкам брати участь у літургії, а вівтарними служителями зазвичай є хлопчики.

Ініціативу отця Александроса допустити до богослужіння дівчат засудили консервативні кола, звинувативши його в тому, що він порушує традиції Елладської православної церкви.

Водночас відсторонення священника не підтримали низка священнослужителів і богословів у Греції, які звинуватили керівництво церкви в потуранні "фундаменталістським, нетерпимим і ультраортодоксальним елементам".

Отець Александрос вважається одним з найвідоміших представників Елладської православної церкви. Він має ступінь доктора богослов'я Афінського університету та є автором кількох книг, зокрема праці "Православ'я та іслам", яка отримала кілька міжнародних нагород.

Теми:

Ще на цю тему