Український виробник всюдиходів Шерп відкриває завод у Туреччині

16:40 24.04.2023

Українська компанія з виробництва всюдиходів Шерп завершила необхідні роботи на своєму новому заводі у турецькій провінції Бурса. Офіційне відкриття заводу заплановане 26 квітня.

Повідомляє місцеве видання Daily Sabbah.

На заводі буде запущено серійне виробництво багатоцільового всюдихода Sherp YETX, презентація якого відбулася у Туреччині напередодні.

Шерп вирішила налагодити виробництво у Туреччині вісім місяців тому.

"Компанія вирішила інвестувати сюди, покладаючись на індустріалізацію Бурси, кваліфіковані людські ресурси та географію Туреччини", – прокоментував Ерман Ерсез, генеральний директор Orso Off-Road Solutions, філії Шерп у Бурсі.

Модель всюдихода Sherp YETX розроблена для пересування складним рельєфом. Його висота 2,8 метра, довжина – 4 метри, ширина – 2,5 метри. Він може долати перешкоди заввишки до метра та використовуватись на схилах до 35 градусів.

Всюдихід можна використовувати в пошуково-рятувальних операціях, ліквідації лісових пожеж та надання швидкої допомоги в районах та на водоймах, недоступних для звичайних автомобілів.

Передбачається, що Sherp YETX на 70% складатиметься з турецьких деталей.

"В даний час ми працюємо над локалізацією нашого автомобіля. Ми ведемо переговори з більш ніж 200 постачальниками", – уточнив голова турецької філії компанії.

5 березня 2022 року український бізнесмен відкликав ліцензію на виробництво всюдиходів Шерп у Росії.