Вперше в історії: Індія допустила Росію до торгів на своїх біржах

15:40 21.02.2023

На тлі повномасштабного російського вторгнення в Україну Рада з цінних паперів та бірж Індії зареєструвала компанію країни-агресора "Альфа-Капітал" в якості іноземного портфельного інвестора.

Як повідомляє Forbes Russia, такий статус дозволить компанії агресора проводити операції з індійськими акціями в інтересах своїх клієнтів на обох фондових біржах Індії - Бомбейській (BSE) та Національній (NSE)

Це перший випадок, коли компанію з Росії допустили до торгів на індійських біржах. Для отримання ліцензії "Альфа-Капітал" укладе угоду з індійською Orbis Financial Corporation про надання депозитарних послуг.


Розрахунки на біржах Індії ведуться в рупіях, але вкладати кошти та отримувати дохід з інвестицій клієнти "Альфа-капіталу" зможуть в російських рублях.

Конвертація буде здійснюватися за межами Росії через контрагентів компанії.

"На початковому етапі інвестиції в папери, що торгуються в Індії, будуть доступні кваліфікованим інвесторам в рамках керованої стратегії, мінімальний поріг входу становитиме 1 млн рублів. Потім будемо формувати стратегії для роздрібних клієнтів - можливо, стандартні стратегії, можливо, відкриті пайові інвестиційні фонди. Але це скоріше наступний етап. Відповідно, поступово буде зменшений і мінімальний поріг інвестицій", - заявили в компанії.

Ще на цю тему