Припинення китайських інвестицій у Росію - удар для Путіна - Daily Telegraph 

08:40 27.07.2022

Китай останніми місяцями утримувався від фінансування будь-яких нових інфраструктурних проєктів у Росії, зосереджуючись на запобіганні фінансової кризи у себе вдома.

На це вказує британська газета Daily Telegraph, передає Цензор.НЕТ.

Публікація має заголовок «Удар для Путіна те, що Китай відмовляється від інвестицій у Росію».

Згідно з підрахунками дослідників Університету Фудан в Шанхаї, інвестиції у рамках китайської ініціативи "Один пояс - один шлях" у першому півріччі 2022 року скоротилися до 28,4 мільярда доларів у порівнянні з 29,4 мільярдами за той же період торік.

Проєктам в Росії, Шрі-Ланці та Єгипті з цих грошей не дісталося нічого. Хоча, як зазначає видання, раніше китайські інвестиції йшли в основному в ці три країни.

Небажання інвесторів з Китаю зв'язуватися з Росією, на думку видання, свідчить про їхні побоювання потрапити під вторинні санкції, що введені проти Москви після вторгнення в Україну, попри заяви Пекіна та Москви, які лунали незадовго перед початком війни, про їхню «безмежну дружбу».

Міністр закордонних справ КНР Ван Ї заявив під час переговорів з угорським колегою Петером Сійярто, що Пекін не буде пасивно спостерігати за війною в Україні, нагадує видання.

США неодноразово закликали Китай використати свої «особливі відносини з Росією», щоб переконати Москву припинити війну проти України.
 

Ще на цю тему