В Україні завершили проєкт для заводу з виробництва Bayraktar

20:40 24.01.2023

Для будівництва заводу з виробництва Bayraktar TB2 в Україні сформовано всю правову базу і завершено проєкт майбутнього підприємства. 

Про це заявив посол України в Туреччині Василь Боднар на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ у вівторок 24 сичня.

"На сьогодні сформовано всю правову базу, уже, як ви знаєте, ратифікована відповідна міжнародна угода, є компанія, яка зараз діє в Україні, вона завершила підготовку фізичного проєкту... Ми очікуємо, що завод запрацює протягом двох наступних років і почне випускати вироби з українськими комплектуючими", - сказав дипломат. 

У цьому контексті він нагадав, що днями безпілотний винищувач Kızılelma з українським двигуном, розроблений компанією Baykar, успішно пройшов друге льотне випробування.


"Це є свідченням того, наскільки тісно ми співпрацюємо і приносимо конкретні результати, в тому числі, сподіваюсь для майбутнього зміцнення безпеки України", - зазначив посол.  

Як повідомлялося, турецька оборонна компанія Bayakar Defence планує за два роки завершити будівництво в Україні свого заводу з виробництва безпілотників Bayraktar TB2 та інших типів. 

Ще на цю тему