Греція подовжила збір заявок претендентів на контрольний пакет у порту Волос

10:30 21.01.2023

Грецький уряд продовжив на два тижні, до 3 лютого 2023 року, терміни подання заявок на купівлю контрольного пакету акцій у порту Волос. 

Відповідну заяву поширило національне приватизаційне агентство HRADF, повідомляє видання Порти України з посиланням на Reuters.

Продовження було визнане необхідним після запитів від чотирьох інвестиційних схем”, — ідеться у заяві грецької агенції.

Потенційні інвестори не називаються.

У жовтні 2022 року HRADF запустила процес продажу не менше 67% акцій у компанії, яка управляє портом Волос.

Влада Греції також мала намір продати інвесторам порти Александруполіс та Ігумениця. Однак у листопаді 2022 року тендер на приватизацію порту Олександруполіс було скасовано «через його підвищену геостратегічну важливість».

У 2020 році HRADF оголосила міжнародні тендери для відбору інвесторів та операторів для портів Олександруполіс, Ігумениця, Іракліон і Волос, проте вони не відбулися через кризу, спричинену пандемією COVID-19.

Першими портами Греції, які були приватизовані іноземними інвесторами, виявилися Пірей та Салоніки. Наразі Пірей контролюється китайською групою COSCO, яка придбала 51% акцій найбільшого в країні у 2016 році, а 67% акцій порту Салоніки були куплені у 2018 році інвестиційним консорціумом, до якого входили Deutsche Invest Equity Partners GmbH, Terminal Link SAS та компанія Belterra Investments LTD, що належить ростовському бізнесменові Івану Саввіді.
 

Ще на цю тему