Греція вибрала інвестора порту Ігумениця

18:20 10.10.2022

Агентство приватизації Греції (HRADF) назвало консорціум італійської компанії Grimaldi Euromed і грецької Minoan Lines & Investment Construction Commercial and Industrial кращим учасником торгів з продажу контрольної частки порту Ігумениця. 

Как пищут Порти України про це повідомоляє Reuters.

Консорціум запропонував €84 млн за 67% Адміністрації порту Ігумениця.

Документи щодо угоди будуть підписані після відповідного затвердження рішення Рахунковою палатою Греції.

Уряд намагався залучити приватні інвестиції в Ігуменицю та інші регіональні порти в рамках ширшого плану приватизації, щоб стати ключовим логістичним центром для товарів з Азії в Європу та сприяти економічному зростанню», — зазначило агентство.

Порт Ігумениця розташований на північному заході Греції. Основна спеціалізація — поромні перевезення.

Греція продала найбільші порти — Пірей і Салоніки у 2016 і 2018 роках відповідно. Порт Пірей придбала китайська корпорація COSCO, порт Салоніки — консорціум Deutsche Invest Equity Partners GmbH, Belterra Investments Ltd і Terminal Link SAS. Продаж портів є частиною програми приватизації державного майна Греції в рамках договору про надання допомоги від Євросоюзу.

У 2020 році HRADF оголосила міжнародні тендери з відбору інвесторів для портів Олександруполіс, Ігумениця, Іракліон і Волос, проте вони не відбулися через кризу, спричинену пандемією коронавірусу.

Нещодавно HRADF ініціювало процес продажу контрольного пакета акцій порту Волос.

Теми:

Ще на цю тему