Окупанти заморожують свої «коштовні проєкти» у Севастополі

16:00 17.01.2023

Масштабна російська агресія та пов’язані з нею санкції призвели до того, що окупаційна влада Криму поставила «на заморозку» низку своїх "коштовних проєктів" на захопленому півострові.

Про це повідомляє Асоціація реінтеграції Криму у Facebook, пише Суспільне.Крим.

Окупанти заморозили ідею незаконного створення залізничного обходу Свято-Климентівського монастиря, зі зносом стадіону та низки домоволодінь окупованого Севастополя. Також скасували будівництво лінії електропередачі від Севастополя до Алупки, в район «кремлівських дач», який би призвів до вирубки понад мільйон дерев.

«Для цих прожектів, крім незрозумілої практичної мети та виняткової дорожнечі, що дозволяло б задіяним «на потоках» особам фантастично збагачуватися, характерне їхнє лобіювання безпосередньо «першими особами» Кремля. Примітно, що зараз схожий характер має і заява про фейкове «будівництво нового міста» на окупованій Росією Арабатській стрілці», - йдеться у повідомленні.

Заяви про відстрочення севастопольських проєктів пояснюються тим, що "односторонні санкції різко підвищили їхню вартість".

«При цьому, «підготовлюючи ґрунт» для цієї «культури скасування», підконтрольна окупантам пропаганда потихеньку «підводить» до визнання фантастичності та утопічності даних «прожектів», - зазначає ARC.

Для цього окупанти задіяли "главу комітету з містобудування та земельних питань" В’ячеслава Горєлова, який повідомив, що "проєкти створюються лише заради проєктів".
 

Ще на цю тему