Міністри юстиції зберуться у Лондоні, щоб допомогти МКС розслідувати воєнні злочини РФ в Україні

11:00 08.01.2023

Міністри юстиції низки країн зберуться в Лондоні у березні, щоб посилити допомогу Міжнародному кримінальному суду (МКС) у його розслідуваннях військових злочинів в Україні.

Як пише ZN.UA, про це повідомляється на сайті уряду Великої Британії.

Зустріч, хостами якої будуть міністр юстиції Великої Британії Домінік Рааб та його голландська колега Ділан Есільгоз-Зегеріус, відвідає і головний прокурор МКС Карім Хан.

«Через рік після незаконного вторгнення міжнародне співтовариство має надати найрішучішу підтримку МКС, щоб воєнні злочинці могли бути притягнуті до відповідальності за звірства, свідками яких ми є», — сказав Рааб, який також є заступником прем'єр-міністра Великої Британії.

У заяві йдеться, що зустріч буде спрямована на збільшення глобальної фінансової та практичної підтримки МКС та координацію зусиль, щоб забезпечити все необхідне для проведення розслідувань та судового переслідування винних.

«Для нас цілком зрозуміло: ці злочини не можуть залишитися безкарними», — сказала Есільгоз-Зегеріус, охарактеризувавши повідомлення та зображення, які надходять з України, як «жахливі».

В Україні зареєстровано вже понад 100 тисяч проваджень щодо наслідків російського вторгнення.
 

Ще на цю тему