Чубаров: росіянам вдалося запустити реверс на Кримському мосту – 10 авто в один бік, 10 в інший

13:00 09.10.2022

росія намагається організувати реверсне сполучення Кримським мостом і поромну переправу, але ефективність цих дій під сумнівом.

Про це голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров сказав під час загальнонаціонального телемарафону, передає кореспондент Укрінформ.

"Здається, їм (окупантам - ред.) вдалося зробити реверсне сполучення. Там дві гілки автомобільного полотна. ...По другій гілці вони пускають реверс: 10 машин в один бік, 10 в інший, але наскільки це ефективно, дуже важко сказати, бо немає даних. Але ... багато разів лунало про те, що всім так званим туристам з росії, які перебувають в окупованому Криму, місцева влада дає змогу перебувати в тих місцях, де вони відпочивали, коштом місцевих бюджетів. Це говорить про те, що вони не здатні евакуювати тих, хто від страху захотів одразу повернутися додому", - сказав Чубаров.


За його словами, окупаційна "влада" Криму звернулася до керівництва Краснодарського краю з проханням влаштувати тих, хто хотів через міст в'їхати у Крим. Це свідчить про те, що люди на автотранспорті не можуть проїхати мостом.

Чубаров також зазначив, що окупанти налагодили поромну переправу, проте обсяги перевезень мізерні порівняно з тими, які були через міст.

"На сьогодні ми маємо такі дані, що звечора, коли вони відновили пором, він працює, але він малопотужний. У нас є дані, що до ранку було три рейси. З Криму цими трьома рейсами вони перекинули у бік росії 26 вантажівок і 13 до Криму. Це ніщо (порівняно з тим), коли було сполучення з Кримом через міст", - сказав голова Меджлісу.


За його словами, поки що немає інформації, в якому стані на мосту залізнична гілка.

"Здається, вони (окупанти - ред.) протестували її вночі, хоча говорять, що відправили пасажирські потяги, в тому числі Сімферополь-Москва. Можливо. Але ж великі сумніви, що вони були з пасажирами. Можливо, вони ризикнули протестувати цю гілку, бо стверджують, що пожежа не спричинила таких руйнівних наслідків для залізничного полотна", - зауважив Чубаров.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 8 жовтня на мосту, що сполучає росію та тимчасово окупований Крим, виникла пожежа: спалахнули цистерни з пальним, зруйновано частину дорожнього полотна. Рух мостом повністю зупинено, на кримських АЗС утворилися величезні черги.

Теми:

Ще на цю тему