Греція продає порт Волос

08:00 04.10.2022

Греція ініціювала процес продажу контрольного пакета акцій порту Волос. 

Відповідну заяву поширило національне приватизаційне агентство HRADF у понеділок 3 жовтня, повідомляє видання Порти Украйни з посиланням на Reuters.

Консультанти HRADF вивчать можливу зацікавленість інвесторів стосовно продажу не менше 67% Адміністрації порту Волос, що управляє портом, через міжнародний тендер”, — ідеться у заяві.

У липні в рамках великомасштабної приватизації портового господарства Греції влада країни виставила на торги порти Олександруполіс та Ігумениця.

У 2020 році Грецька агенція з приватизації (HRADF) оголосила міжнародні тендери для відбору інвесторів та операторів для портів Олександруполіс, Ігумениця, Іракліон і Волос, проте вони не відбулися через кризу, спричинену пандемією COVID-19.

Першими портами Греції, які були приватизовані іноземними інвесторами, виявилися Пірей та Салоніки. Наразі Пірей контролюється китайською групою COSCO, яка придбала 51% акцій найбільшого в країні у 2016 році, а 67% акцій порту Салоніки були куплені у 2018 році інвестиційним консорціумом, до якого входили Deutsche Invest Equity Partners GmbH, Terminal Link SAS та компанія Belterra Investments LTD, що належить ростовському бізнесменові Івану Саввіді.
 

Теми:

Ще на цю тему