У двох районах Болгарії запровадили надзвичайний стан через наплив мігрантів

09:30 24.09.2022

Виконувач обов'язків міністра внутрішніх справ Болгарії Іван Демерджієв у п'ятницю оголосив про запровадження надзвичайного стану у двох муніципалітетах через зростання міграційного тиску.

Про це повідомляє "Європейська правда з посиланням на BNR.

Надзвичайний стан буде діяти в муніципалітетах Свіленград і Тополовград області Хасково до 29 вересня. За словами Демерджієва, він має на меті запобігти "людським втратам, значному пошкодженню майна населення та економіки, а також шкоді довкіллю" вздовж турецько-болгарського кордону.

Пізніше стало відомо, що надзвичайний стан у зв'язку з напливом мігрантів можуть запровадити ще у двох прикордонних областях – Бурґас і Джамбол.

За даними МВС Болгарії, з початку 2022 року кордон із Туреччиною намагалися перетнути майже 104 тисячі людей, що в майже 3,5 раза більше, ніж минулоріч. Лише за цей тиждень кількість нелегальних мігрантів на болгарсько-турецькому кордоні зросла до 5864 із 5254.

Водночас у болгарській владі заспокоюють, що не бачать підстав для зростання кількості нелегальних мігрантів у країні в подальші дні.

Як повідомлялося, понад 72% громадян Болгарії вважають наплив мігрантів найбільш відчутною небезпекою в країні.