Російськи туроператори заявили, що туристичний потік у Крим впав удвічі

09:00 22.08.2022

Турпотік до окупованого Криму знизився наполовину. 

Про це заявили в Асоціації туроператорів росії, але додали, що не пов'язують це з останніми подіями у Криму, передає УНН із посиланням на росЗМІ.

«Навіть останні події у Новофедорівці та під Джанкоєм не можуть радикально погіршити ситуацію, бо 90% уже з'їздили чи вже зараз перебувають на відпочинку. Сезон завершується, тому підсумкова цифра склалася, і можна говорити, що турпотік до Криму знизився наполовину», - заявив віце-президент Асоціації туроператорів росії Сергій Ромашкін.

Інші курорти чорноморського узбережжя також демонструють зниження. Так, за словами Ромашкіна, турпотік до Анапи скоротився на 10-12%.

«Сочі, здавалося б, мав бути основним вигодонабувачем у цій ситуації, оскільки аеропорт працював, але й він за підсумками семи місяців втратив 2-3% туристів порівняно з 2019 роком. При цьому фіксується максимальне зростання цін — у середньому на 15%. Тоді як Анапа подорожчала на 7%, а Крим взагалі залишився в торішньому ціновому сегменті, намагаючись залучити туристів», — розповів представник туріндустрії.
 

Ще на цю тему