У Криму третина готелів може не відкритися через вторгнення РФ в Україну – ЗМІ

07:20 19.05.2022

До третини готелів і гостьових будинків в анексованому Росією Криму можуть не відкритися влітку через різке падіння попиту на тлі російсько-української війни. Про це російській газеті «Коммерсант» розповіли представники туріндустрії.

Очільниця місцевої туристичної асоціації розповіла виданню, що очікуване завантаження на літо становить 30-40 відсотків, тоді як хорошим показником для Криму вважається 70-80 відсотків. Продажі турів рік за роком впали, за різними оцінками, на 50-85 відсотків.

Негативно на продажах могли позначитися побоювання туристів щодо війни, вихід з ринку найбільшого сервісу бронювання готелів Booking.com та низька транспортна доступність півострова.

Після початку війни з Україною аеропорт Сімферополя було закрито. Потягів туди не вистачає. Залізниці можуть перевезти з Росії до Криму до 2,5 мільйонів пасажирів на рік. Але аеропорт Сімферополя до закриття обслуговував до 7 мільйонів людей на рік, зазначає газета.

Раніше в травні президент Загальнонаціональної спілки індустрії гостинності Росії (ЗСІГ) Олексій Волков повідомив, що готелі Криму масово скасовують бронювання на травень і червень, оскільки туристи відмовляються від поїздок на півострів через скасування рейсів.

Ще на цю тему