Політв'язень Єсипенко став лауреатом премії Free Media Awards

19:30 20.08.2022

Засуджений окупаційною владою Криму журналіст-фрілансер "Крим.Реалії" Владислав Єсипенко став лауреатом премії Free Media Awards.

Про це повідомляють організатори Free Media Awards, пише видання Суспыльне.Крим.

Владислав Єсипенко. Фото: Ґрати

«Цього року всі п'ять нагород Free Media Awards присвячені українським фотографам, журналістам та медіа як визнання їхніх зусиль для того, щоб задокументувати страждання та виклики, з якими стикається український народ через ворожі руйнування та військові злочини, скоєні російськими військовими», – наголошується у заяві організаторів.

Ув'язненого журналіста Владислава Єсипенка відзначили за «критично важливу журналістську роботу у надзвичайно складних умовах».

«Він є яскравим прикладом переслідування журналістів, які намагаються вести репортажі з півострова... Він розповів про конфіскацію майна, життя кримських татар, екологічну кризу та руйнування Кримського півострова внаслідок російської окупації для проєкту "Радіо Свобода" - "Крим.Реалії", перш ніж його схопила російська Федеральна служба безпеки в березні 2021 року в Сімферополі, де його підозрювали в зборі інформації для української спецслужби», – йдеться у повідомленні.

Кандидатуру журналіста-політв'язня номінував фонд Human Rights House, яку присуджують журналістам та ЗМІ Східної Європи, які відзначилися «професіоналізмом та громадянською мужністю». Організації розглядають кандидатури після консультацій з експертами, після чого щорічно незалежне журі обирає переможців. На рік присуджується від трьох до п'яти нагород.

Нагадаэмо, 18 серпня окупаційний Верховний суд Криму в апеляції зменшив термін ув'язнення журналісту-фрілансеру "Радіо Свобода" у Криму Владиславу Єсипенку на рік.
 

Ще на цю тему