Пропагандистським телеканалом «Таврия» керує кримський колаборант Євген Глотов / Фото

18:00 15.04.2023

Росіяни у Генічеську зареєстрували пропагандистський інформаційний ресурс «Таврия», працівники якого у жовтні 2022 року втекли з Херсона разом з окупаційними військами. 

Директором став Євген Глотов — підсанкційний кримський колаборант, заступник директора іншого пропагандистського російського ресурсу NewsFront Костянтина Книрика.

Глотов Євген Едуардович, директор пропагандистської ТРК «Таврия». Фото: соцмережі

«Автономная некоммерческая организация Херсонской области «Телерадиокомпания «Таврия» (ИНН: 9500013340) зареєстрована у Генічеську 22 березня 2023 року, хоча діяльність веде з кінця червня 2022, про що розповідав Центр журналістських розслідувань.

Директором «Таврии» у російському реєстрі юросіб вказаний Глотов Євген Едуардович. Це кримський колаборант, щодо якого вже введені санкції Великою Британією, США, Канадою, Австралією, Новою Зеландією та Україною.

Санкції щодо Глотова застосовані через те, що він є заступником директора іншого пропагандистського російського ресурсу — NewsFront, співзасновником якого є Костянтин Книрик. Він брав активну участь в окупації Криму, виконуючи і брудну роботу — 1 березня 2014 року Книрик зі своїми подільниками захоплював будівлю Будинку профспілок у Сімферополі, де багато років працювала редакція Центру журналістських розслідувань.

«Таврия» зареєстрована у Генічеську за адресою: вулиця Центральна, 5. Там же знаходиться і інша організація, яку очолює Книрик — «Херсонское областное отделение «Опоры России» (ИНН: 9500011913). Це організація, яка об’єднує підприємців малого та середнього рівня, а також збирає членські внески по 10 тисяч рублів на рік.

ЦЖР розповідав про те, як Книрик розливав воду під виглядом популярної української торговельної марки у селі в Бахчисарайському районі.

Серед іншого, Глотов є директором та співзасновником ООО «Креативное агентство «Студмедиа» (ИНН: 9102200125), де співзасновником також є Костянтин Книрик.

ЦЖР у матеріалі «Солдати інформаційних військ Росії: «Таврия» розповідав про створення у Херсоні підконтрольної окупантам інформаційної сміттярки «Таврия» на базі захопленої філії Суспільного.

Створення пропагандистських медіа на окупованому півдні курує друг Прігожина Олександр Малькевич, пише ЦЖР.
 

Ще на цю тему