Посольство Вірменії в Україні прокоментувало візит кримської делегації до Єревану

10:40 15.04.2022

На початку квітня делегація з окупованого Криму відвідала столицю Вірменії.

За словами представників маріонеткового уряду окупованого Криму, у Єревані відбулася зустріч із представниками туристичного бізнесу Вірменії, пише QHA.

До складу делегації увійшли постпред Криму за президента РФ Георгій Мурадов, так званий «віцепрем'єр» Ірина Ківіко, представники «міністерства економічного розвитку» та місцеві бізнесмени. За повідомленнями російських медіа, візит збігся із проведенням у Вірменії «Днів Криму».

Слід зазначити, що організатором «Днів Криму» у Вірменії є «Клуб друзів Криму у Вірменії», який очолює лідер партії «Конституційне право» Айк Бабуханян. Його політична сила підтримує російську анексію Криму.

Крім зустрічі з вірменськими бізнесменами 8 квітня незаконну делегацію з Криму прийняв Католікос усіх вірмен Гарегін II у своїй резиденції у місті Ечміадзін, повідомляє агентство News.am. Він висловив вдячність «кримській владі» за дбайливе ставлення до вірменської громади, а також за підтримку церковного будівництва.

Агентство QIRIM.News за рекомендацією співробітника посольства Вірменії в Україні звернулося до МЗС Республіки Вірменія з проханням прокоментувати візит делегації представників маріонеткового уряду окупованого Криму до Єревану і відповісти на питання чи зустрічалися з кримською делегацією офіційні представники вірменської влади.

Проте журналіст QIRIM.News отримав відповідь з офіційної пошти посольства Вірменії в Україні, куди найімовірніше було перенаправлено журналістський запит, та не отримав відповіді на своє запитання.

У відповіді вірменських дипломатів йдеться: «У відповідь на Ваш запит (що надійшов 12 квітня) повідомляємо, що про зустрічі іноземних делегацій з представниками влади РА забезпечується належне інформування громадськості».

Раніше так званий віце-прем'єр кримського уряду Ірина Ківіко повідомила , що окупанти в Криму планують постачатидо Вірменії обладнання. Йдеться про електрозварювальне та інше електрообладнання, а також про екологічно чисті добрива.Крім цього, окупанти обіцяють організувати тур "Великий шовковий шлях", який об'єднає визначні пам'ятки Вірменії та окупованого Криму.
 

Ще на цю тему