В ЄС починають переговори про приєднання України до програми LIFE для клімату і довкілля

08:40 01.04.2022

Єврокомісія розпочинає переговори з Україною, щоб запропонувати Києву можливість приєднатися до програми LIFE для клімату та навколишнього середовища з метою сприяння відновленню країни після руйнувань війни.

Про це, як пише «Європейська правда», йдеться у повідомленні Єврокомісії.

Програма LIFE спрямована, зокрема, на сприяння переходу до сталої економіки, захисту довкілля, припинення втрати біорізноманіття.

«Приєднавшись до програми LIFE, Україна зможе отримати вигоду від фінансування, щоб допомогти відновити своє довкілля після руйнувань, спричинених російським вторгненням, будь то забруднення, руйнування екосистем чи інші довгострокові наслідки», – пояснили в Єврокомісії.

Відповідне рішення сьогодні передав єврокомісар з питань навколишнього середовища, океанів і рибного господарства Віргініюс Сінкявічюс своєму українському колезі, міністру екології та природних ресурсів Руслану Стрільцю.

"Комісія виконала всі передумови для початку переговорів про приєднання до програми LIFE, тому причин для затягування процесу немає. Російська агресія щодо України та її вплив на клімат і навколишнє середовище зробили це партнерство ще більш важливим, і ми готові підтримати Україну у приєднанні до програми LIFE", - сказав Сінкявічюс.

Програма LIFE є інструментом ЄС для фінансування екологічних та кліматичних заходів, що діє з 1992 року. Вона співфінансувала понад 5500 проєктів у ЄС та за його межами та має фінансування у розмірі 5,4 мільярда євро.

Ще на цю тему