Кораблі Чорноморського флоту РФ увійшли до Азовського моря

22:08 20.02.2022

Моніторингова група «Інституту Чорноморських стратегічних досліджень» та редакції BlackSeaNews продовжує відслідковувати дії кораблів ВМФ РФ у Чорному та Азовському морях і попереджає: у нас серйозні новини.

Тільки що на своїй сторінці у Фейсбуці Andrii Klymenko повідомив:

«В середині дня в Керченській протоці при проходженні в напрямку Азовського моря були зафиксовані та ідентифіковані:

1) малий протичовновий корабель «Ейск» (корвет) проект 1124М
2) патрульний корабель (корвет) «Павел Державин» проект 22160
3) великий десантний корабель (ВДК) «Новочеркасск», проект 775, по класиф. НАТО Ropucha
4) ВДК «Цезарь Куников» - проект 775, по класиф. НАТО Ropucha
5) ВДК «Саратов» - проект 1171 «Тапир», по класиф. НАТО Alligator,
6) ракетний катер «Набережные Челны» пр.12411, по класиф. НАТО Tarantul-class corvettes.

Про закриття повітряного простіру над частиною Азовського моря через NOTAM, повідомлення авіаперсоналу підтвердити чи не підтвердити не можемо, це не наш профіль...

Нових перекрить морських районів Азовського моря НЕ було - там достатньо закритих районів і без того, в тому числі безпосередньо навпроти Маріуполя.

Припущення (гіпотеза) Моніторингової групи BlackSeaNews: наразі це виглядає як військово-політичний тиск - загроза десантної операції на фоні ситуації на Східному фронті та підготовки до можливого визнання «ЛДНР», що може відбутися 21-22.02.2022. А ось 22.02.2022 на засіданні Совєта Фєдерації на прохання визнаних «республік» може бути ухвалено рішення про військову допомогу. (Звичайно, що в цій ситуаціїї військова демонстрація може переворитися з погрози на реальність).

Отже будемо пильними та витриманими».

Андрій Клименко також нагадує: «Вже 2-й день - на протилежному від Криму боці -- шість (6) великих десантних кораблів (3 - з Північного флоту РФ, 3- з Балтійського) + ракетний катер ЧФ + тральщик ЧФ + 3 потужних рятувально-буксирних судна ЧФ РФ + корвет Бергової охрани ФСБ РФ проводять великі десантні навчання в районі на захід від Бакальської коси Бакальська коса - це Раздольненський район на північно-західному узбережжі окупованого Криму, між Кримом та Скадовськом (Херсонська область)».

Ще на цю тему