Станом на зараз: Шість великих десантних кораблів ВМФ РФ проводять навчання між Кримом та Скадовськом / Карта

12:24 20.02.2022

Моніторингова група «Інституту Чорноморських стратегічних досліджень» та редакції BlackSeaNews продовжує відслідковувати дії кораблів ВМФ РФ у Чорному морі.

Шість великих десантних кораблів Північного та Балтійського флотів РФ зараз відпрацьовують десантні навчання на північно-західному напрямку від окупованого Криму, повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці Andrii Klymenko.

«Новини з моря станом на 11:50 за Києвом 20.02.2022:

1. Шість (6) великих десантних кораблів (3 - з Північного флоту РФ, 3- з Балтійського) + ракетний катер ЧФ + тральщик ЧФ + 3 потужних рятувально-буксирних судна ЧФ РФ + корвет Бергової охрани ФСБ РФ наразі проводять великі десантні навчання в районі на захід від Бакальської коси (на карті - жовтим). Бакальська коса - це Раздольненський район на північно-західному узбережжі окупованого Криму, між Кримом та Скадовськом (Херсонська область).

2. Увага! Вчора, 19.02.2022, о 23-00 за київським часом припинили дію попередження про закриття декількох морских районів в Чорному морі. Наразі карта перекрить виглядає наступним чином (див. фото). Тобто рекомендований маршрут від Бософра до Одеси (зелений пунктир на карті) вже НЕ перекритий. Залишається перекритим рекомендований маршрут від Одеси в напрямку Поті, Батумі».

Карта: BlackSeaNews

Ще на цю тему