У Криму відбудеться судове засідання у справі журналіста Єсипенка

14:40 15.02.2022

У тимчасово окупованому Криму і в Російській Федерації 15 лютого відбудуться судові засідання у справах журналіста Владислава Єсипенка, а також учасників «Хізб ут-Тахрір».

Як передає Укрінформ, про це Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила у Телеграмі.

«У так званому «Сімферопольському районному суді» в тимчасово окупованому Криму продовжиться розгляд по суті «справи Владислава Єсипенка». Громадянина України країна-окупант звинувачує у нібито «незаконному виготовленні вибухових речовин та зберіганні зброї», - заявила Денісова.

Також судова колегія у справах військовослужбовців Верховного суду РФ розгляне касаційну скаргу у справі стосовно учасника так званої «ялтинської групи у справі Хізб ут-Тахрір» Арсена Джеппарова. Адвокати братимуть участь у засіданні за допомогою відеозв’язку із Кримського гарнізонного військового суду.

Крім того, у Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону відбудеться засідання у «справі Хізб ут-Тахрір» стосовно учасників «другої сімферопольської групи», до якої належать Енвер Аметов, Осман Арифмеметов, Яшар Муєдінов, Руслан Сулейманов та Рустем Шейхалієв. Очікується розгляд справи по суті.

Денісова закликала генерального консула України в Ростові-на-Дону Тараса Малишевського та міжнародні правозахисні організації відвідати незаконні судилища задля недопущення порушення прав незаконно утримуваних громадян України, а також сприяння забезпеченню права на захист і справедливий суд.

 

Ще на цю тему