Оновлена інформація про діючі перекриття РФ районів Чорного та Азовського морів / Карта

15:26 12.02.2022

Моніторингова група «Інституту Чорноморських стратегічних досліджень» продовжує уважно стежити за подіями у Чорному морі, де сьогодні розпочалися навчання з бойовими стрільбами ВМФ РФ за участю кількох десятків кораблів Чорноморського флоту.

Оновленою інформацією про дії ЧФ РФ та перекриті «для проведення навчань» ділянки акваторії Чорного моря поділився на своїй сторинці у Фейсбуці головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко.

«УВАГА! (репост не завадить) - Це оновлена інформація про діючі перекриття районів Чорного та Азовського морів станом на зараз» 

Уважно подивіться на легенду карти, (до речі, дати виділені жовтим...):

Філетовим коліром позначено новий (!) перекритий 11.02.2022 терміном на місяць великий морський район, що починається з захоплених у 2014 морських газових родовищ на захід від Криму і закінчується поблизу Керченського півострову. Це перекриття вже діє з 11.02.2022 і буде діяти до 11.03.2022. Там вже проводяться навчання ВМФ РФ. (Про них наприкінці).

Карта: Фейсбук, Андрій Клименко

Зауважимо, що Держгідрографія України, яка була вимушена за міжнародними правилами поширити це попередження, додала до нього безпрецедентний текст (рос): «В связи с боевыми учениями Российской Федерации в исключительной морской экономической зоне Украины против ее воли, при плавании в районе ограниченном (координати)… судоводителям соблюдать предельную осторожность» 

Сьогоднішні навчання ВМФ РФ проводяться з цікавою метою (рос):

«Целью учения является оборона морского побережья Крымского полуострова, пунктов базирования сил (войск) ЧФ, а также объектов экономического сектора страны, морских коммуникаций и районов морской экономической деятельности от возможных военных угроз условного противника.

Для выполнения задач в составе разнородных группировок, корабельных ударных групп и отрядов десантных кораблей задействовано более 30 боевых кораблей различного класса из состава Черноморского и других флотов: Среди них – фрегаты, сторожевые корабли, малые ракетные корабли и ракетные катера, десантные корабли, малые противолодочные корабли, а также корабли противоминной обороны...».
 

Ще на цю тему