Телеканал «К2» отримав попередження за «російський» Крим в етері

09:00 14.01.2022

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення за результатами розгляду позапланової безвиїзної перевірки ТОВ «Телеканал «К2» (логотип «К2») застосувала до мовника санкцію оголошення попередження.

Як повідомляє Укрінформ, таке рішення ухвалили на засіданні Нацради.

«Підставою стало поширення в одній із передач твердження про належність Криму Російській Федерації, що є пропагандистським наративом країни-агресора», – зазначили в цьому органі.

Перевірка ліцензіата відбулася 1 листопада 2021 року, вона досліджувала ефір мовника за 25 вересня. Того дня телеканал транслював у запису передачу «Дачна відповідь» виробництва 2016 року російської компанії ООО «Телецех». У ній прозвучало висловлювання про те, що Автономна Республіка Крим є частиною Російської Федерації.

Національна рада звернула увагу на те, що питання нібито територіальної приналежності АРК і м. Севастополя до Російської Федерації є питанням інформаційної безпеки України і її національних інтересів в інформаційній сфері. Тому поширення подібного контенту потребувало посиленої уваги керівництва компанії. Питання технічного забезпечення формування програми передач телеканалу і його програмно-ефірного забезпечення цілковито належить до повноважень і обов’язків мовника. І належного редакційного і технічного контролю працівниками телеканалу все ж таки не було забезпечено. Саме тому стало можливим поширення на території України російської пропаганди, спрямованої на виправдання дій країни-агресора і визнання правомірності окупації українських територій, наголосив регулятор.

Національна рада визнала порушення телеканалом «К2» закону «Про телебачення і радіомовлення» і зобов’язала ліцензіата привести свою діяльність у відповідність до законодавства.

Теми:

Ще на цю тему