Російська агресія: ЄС готовий розглянути різні форми підтримки України

08:00 05.01.2022

На тлі наростаючої загрози з боку РФ ЄС готовий розглянути різні форми фінансової підтримки України, такі як, наприклад, виділення 31 млн євро на Збройні сили країни. 

Про це заявив верховний представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель в інтерв'ю польському PAP, пише УНН.

На запитання про те, чи планує Європейський Союз надавати будь-яку додаткову фінансову допомогу Україні у зв'язку із ситуацією на сході країни, дипломат заявив про «безпрецедентну підтримку України» у розмірі понад 17 млрд євро, надану блоком з 2014 року», пише видання.

За словами Борреля, нещодавня напруженість, спричинена нарощуванням російської військової сили на кордонах, є «ескалацією постійного тиску».

«У цьому контексті ми готові розглянути й інші форми підтримки, такі як 31 мільйон євро, які ЄС щойно затвердив для підтримки збройних сил України, для допомоги, серед іншого, з кіберзахисту або нарощуванням потенціалу збройних сил», - заявив Боррель.

«Дозвольте мені прояснити дві речі: ЄС є найближчим партнером України, і ми твердо підтримуємо територіальну цілісність та суверенітет України, а також необхідність шанувати міжнародне право, правила та принципи», - додав він.
 

Ще на цю тему