Керівниця проєкту «Схеми» Наталка Седлецька нагадала в США про заарештованого в Криму фрілансера Єсипенка

12:20 09.12.2021

Керівниця та ведуча програми журналістських розслідувань «Схеми» Наталка Седлецька отримала нагороду «Свобода ЗМІ», засновану некомерційною організацією Transatlantic Leadership Network (США). Церемонія нагородження відбулась 7 грудня у Вашингтоні у Національному пресклубі.

Під час виступу на церемонії нагородження Седлецька нагадала про заарештованого у Криму фрілансера Крим.Реалії Владислава Єсипенка,.

Організатори зазначили, що Седлецькій присуджена ця нагорода «за розслідувальну журналістику та сміливу позицію проти корупції у владі, правоохоронній та судовій системі в Україні».

«Ця нагорода – досягнення, яке було б неможливим без щоденного внеску кожного з учасників команди «Схеми», розслідувального проєкту Радіо Свобода. Сподіваюсь, що ця відзнака також надихне молодих людей, майбутніх журналістів в Україні приєднуватися та робити свій внесок у незалежну журналістику для досягнення кращої якості життя та добробуту українців. Дякую присутнім за підтримку моєї країни – ця ініціатива є черговим свідченням міцної дружби та партнерства між США та Україною» – сказала Седлецька.

«Також хочу скористатися нагодою та нагадати про свого колегу Владислава Єсипенка, фрілансера Радіо Свобода, а також про десяток інших журналістів, які зараз перебувають у в’язниці в окупованому Росією Криму. Журналістика не є злочином», – додала Седлецька.

Transatlantic Leadership Network – некомерційна позапартійна організація, заснована у Вашингтоні, яка об’єднує міжнародну мережу практиків, політичних аналітиків, лідерів приватного сектору, журналістів та науковців.

«Схеми: корупція в деталях» – програма журналістських розслідувань, що викриває високопосадову корупцію. Спільний проєкт Радіо Свобода та телеканалу UA: Перший, заснований у 2014 році. Авторка та головна редакторка – Наталка Седлецька.

Ще на цю тему