У НСЖУ обговорюють ризики та небезпеку в роботі журналістів окупованого Криму

18:00 03.12.2021

Громадянська журналістика як нове явище в окупованому Криму стала темою обговорення у Національній спілці журналістів України.

Як передає кореспондент Укрінформу, вебінар «Громадянські журналісти важливі! Несвобода слова в Криму» є фінальною частиною онлайн-курсу для журналістів «У фокусі – Крим» і розповідає про досвід та методику висвітлення проблем окупованого українського півострова.

«Громадянська журналістика стала новим явищем на території Криму, реакцією суспільства на відсутність незалежної журналістики на півострові. Але російська влада переслідує кримськотатарських громадянських журналістів, 10 із них перебувають за ґратами за кримінальними обвинуваченнями. Ще п’ятеро громадянських журналістів – під адміністративним арештом», – зауважив голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Серед спікерів онлайн-зустрічі солідарності з колегами – голова правління Центру прав людини ZMINA Тетяна Печончик, журналістки і правозахисниці Муміне Салієва, Лутфіє Зудієва, перша секретар НСЖУ Ліна Кущ.

Cвоє слово на підтримку колег скаже кримський журналіст, оглядач сайту Крим.Реалії Микола Семена, який був незаконно засуджений «судом» на окупованому півострові і наразі зміг виїхати звідти до Києва.

Онлайн-курс для журналістів «У фокусі – Крим» реалізує Національна спілка журналістів України у партнерстві з Європейською федерацією журналістів.

Ще на цю тему