Чому РФ нарощує війська біля України – думка експерта

18:20 26.11.2021

Росія підвищує ставки, доводить до критичної точки ситуацію, а потім формує переговорну позицію.

Про це інформаційному агентству QIRIM.News повідомив головний редактор порталу BlackSea news, експерт Андрій Клименко стосовно збільшення російських військових біля кордонів України.

Він нагадав, що навесні цього року після першого загострення ескалації , президент РФ Володимир Путін отримав зустріч з президентом США Джо Байденом.

«Чого вони там домовились ми не знаємо, але ми знаємо, що в розпал ескалації два американських есмінця йшли до Чорного моря і повернули неочікувано, мабуть це була умова для зустрічі Путін-Байден. І тоді і зараз майже всі американські військові і голова комітету начальників штабів і міністр оборони тоді виходили на контакт з відповідним особами і в Україні, і в Росії», - сказав він.

Разом з тим, Клименко зазначив, що наразі є дуже різкі заяви Німеччини та Франції щодо вірогідної російської агресії. Експерт нагадав, що навесні 2021 року такого не було.

«Зараз йде операція стримування», - сказав він, про дії західних країн.

Головний редактор порталу BlackSea news зазначив, що Російська Федерація поводиться агресивно оскільки має декілька цілей: запуск газопроводу «Північного потіку-2», зменшення риторики про окупацію Криму, не накладання нових санкцій на РФ, подачу води в окупований Крим.

Как сообщалось, издание The New York Times со ссылкой на свои источники сообщило, что сейчас администрация президента США Джо Байдена сосредоточена на сдерживании Путина по дипломатическим каналам.

Ще на цю тему