ЄС засудив наказ Путіна про спрощений допуск товарів з ОРДЛО в Росію

17:20 24.11.2021

Євросоюз засудив нещодавній наказ, підписаний президентом РФ, про спрощений допуск товарів з окупованих районів Донецької і Луганської області до Росії.

Як пише «Європейська правда», відповідну заяву 24 листопада оприлюднив речник Європейської служби з зовнішніх справ Петер Стано.

«ЄС засуджує російський наказ, підписаний президентом Путіним 15 листопада, про спрощені правила торгівлі, який збільшить допуск товарів до та з території Донецької та Луганської областей, що тимчасово непідконтрольна уряду. Цей наказ має на меті ще більше відокремити тимчасово непідконтрольні райони Донецькой і Луганської областей від України, всупереч з цілями Мінських домовленостей», - заявив Петер Стано.

Він зауважив, що такі односторонні дії підривають суверенітет і територіальну цілісність України і можуть збільшувати напругу та підтримувати status quo, а також у майбутньому перешкоджати процесу реінтеграції. 

«Закликаємо РФ відкликтати це рішення і припинити односторонні кроки, які тільки провокують подальше ускладнення конфлікту на сході України. ЄС у цьому питанні продовжить свою політику невизнання», - додав Петер Стано. 

Нагадаємо, 5 листопада Володимир Путін доручив уряду РФ вжити заходи, що пом'якшують умови для допуску на російські ринки товарів із ОРДЛО. Серед заходів – допуск товарів з окупованих територій до держзакупівель на рівні з російськими та відсутність кількісних обмежень експорту та імпорту для таких товарів.
 

 

Ще на цю тему