Українська входить до 30 найпоширеніших мов світу – Кремінь

13:20 09.11.2021

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь заявляє, що українська мова входить до 30 найпоширеніших мов світу.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба уповноваженого із захисту державної мови повідомляє у Фейсбуці.

«Сьогодні, на день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця – 9 листопада, – ми традиційно відзначаємо День української писемності та мови», – зазначив Кремінь.

Він зауважив, що українською мовою розмовляють понад 45 мільйонів людей. «Більшість з них живе в Україні, але функціонування та розвиток української мови поза межами нашої держави – особлива сторінка. Українців, які проживають на різних континентах, – не менше 20 мільйонів. Саме мова – цементуючий фактор українських громад в Європі, Америці, Австралії, Африці, Азії», - заявив мовний омбудсмен.

У цей визначний для української мови день Кремінь побажав, щоб зростала кількість її носіїв, тих, хто по-справжньому її любить і шанує. «Бо в нашій мові бринить наша душа й гучно звучить наша правда», – заявив він.

Кремінь побажав успіху, добробуту й процвітання усім, для кого українська мова не просто засіб спілкування, а основа основ та захист національних інтересів!

Як повідомляв Укрінформ, 9 листопада о 10:00 відбудеться Радіодиктант національної єдності-2021.

Ще на цю тему