Окупанти підготували «свідків» у «справі Єсипенка»: вони не плуталися та використовували спеціальну термінологію

09:20 29.09.2021

Заарештований в окупованому Криму український журналіст Владислав Єсипенко на черговому засіданні «суду» в Сімферополі 28 вересня заявив, що один із допитуваних свідків звинувачення його обмовляє.

Про це після засідання суду повідомив його адвокат Дмитро Дінзе, інформує Цензор.НЕТ з посиланням на Крим.Реалії. За його інформацією, в ході засідання були допитані два «представники громадськості», які виступали як поняті при проведенні двох оперативно-розшукових заходів щодо Єсипенка.

Як сказав адвокат, один із них заперечував, що на ділянку місцевості, де нібито Єсипенко діставав зі схрону гранату, підсудного привезли з мішком на голові і в навушниках. Однак Владислав Єсипенко заявив, що «свідок каже неправду».

Крім того, адвокат Дмитро Дінзе підкреслив, що «обидва представники громадськості мали заздалегідь підготовлений до допиту в суді вигляд - добре пам'ятали ключові обставини, а також використовували професійні юридичні терміни». За словами Дінзе, їхні свідчення разюче відрізняються від результатів допиту двох попередніх понятих, які в суді переважно повідомляли, що «нічого не пам'ятають».

Наступне засідання суду у справі Владислава Єсипенка відбудеться 12 жовтня.
 

Ще на цю тему