Андрій Клименко про оновлення «кримських санкцій» / Відео

08:20 16.08.2021

Офіційний старт Експертної мережі Кримської платформи відбувся 6 серпня на установчому Форумі, однак експерти і організації, які увійшли до ініціативної групи із створення мережі, працювали разом упродовж кількох місяців. 

Відтак на форумі координатори експертних тематичних груп вже озвучили рекомендації урядам України та країн-партнерів щодо посилення тиску на Росію.

Центр журналістських розслідувань є одним із фундаторів Експертної мережі, наші журналісти експертного рівня беруть участь у роботі двох груп – з політики невизнання і санкцій та економічного треку мережі. І це логічно, адже тематика санкцій і економіки окупованого Криму пов’язані нерозривно і ЦЖР упродовж кількох років проводить дослідження «Як працюють кримські санкції». Ми оцінюємо вплив західних санкцій на сектори економіки Криму, розслідуємо факти порушення санкційних режимів та аналізуємо українську санкційну політику.

Спільне бачення щодо шляхів посилення ефективності санкцій наша експертна група також представила на Форумі. Як координаторка групи головна редакторка ЦЖР Валентина Самар озвучила основні рекомендації уряду України – повне перезавантаження санкційної політики, що включає: розробку і якнайшвидшого прийняття нового закону про санкції, верифікацію санкційних списків і створення єдиного державного реєстру осіб, щодо яких застосовані санкції, створення санкційного органу та урядової мережі уповноважених з санкційної політики.

Андрій Клименко, головний редактор порталу BlackSeaNews та співзасновник Чорноморського інституту стратегічних досліджень деталізував рекомендації експертної групи щодо оновлення західних «кримських санкцій»:
 

Ще на цю тему