Французький постачальник катерів для України вкладе $30 мільйонів в будівництво верфі на Філіппінах / Фото

19:00 12.07.2021

Французька кораблебудівна компанія OCEA, яка виконує контракт на поставку 20 патрульних катерів для Морської охорони України заявила про намір інвестувати 1,5 мільярди філіппінських песо або ж 30 мільйонів доларів у побудову своєї корабельні на Філіппінах.

Як повідомляє портал Navy Recognition, французькі корабели уже пообіцяли філіпінським урядовцям, що їх інвестиції створять в країні до 600 додаткових робочих місць. І таким чином французька ОСЕА хоче здобути контракт на поставку патрульних кораблів для берегової охорони Філіпін, пише Defense Express.

Філіппіни уже отримали від Франції один патрульний корабель для берегової охорони. Фото з сайту Defense Express

Цікаво, як саме ОСЕА «загорнула» свою пропозицію: на початку липня цього року відбулось 9 засідання Спільного комітету по економічній співпраці між Францією та Філіппінами (JEC), і під час цього засідання французькі урядовці своїм філіппінським колегам спочатку запропонували інвестиції у розвиток цивільного морського транспорту, пише Defense Express.

Також цікаво, що французька ОСЕА уже поставила в грудні 2019 року філіпінським силовикам один патрульний корабель - BRP Gabriela Silang (OPV-8301), котрий зараз виконує роль флагмана берегової охорони Філіппін.

Відомо, що цей корабель призначений для виконання завдань по контролю за контрабандою, попередженню нелегальної імміграції та торгівлі людьми, патрулювання ексклюзивної економічної зони у водах країни, ліквідації екологічного характеру лих та проведення водолазних операцій.

Корабель BRP Gabriela Silang був збудований на потужностях у Франці. Фото з сайту Defense Express

Корабель BRP Gabriela Silang має такі характеристики:

  • довжина корпусу – 84 метри;
  • швидкість ходу – до 22 вузлів;
  • дальність ходу та автономність – 8 тисяч морських миль та 35-40 діб;
  • екіпаж – 35 осіб + до 35 осіб додаткової обслуги чи ж пасажирів;
  • оснащення – два жорсткі човни та гвинтокрил Н145, озброєння відсутнє.

Ще на цю тему