В окупованому Криму починають розглядати по суті «справу Владислава Єсипенка»

13:40 06.07.2021

6 липня підконтрольний владі Росії райсуд у Сімферополі починає розглядати по суті справу фрілансера Радіо Свобода (проєкт Крим.Реалії) Владислава Єсипенка.

Дружина журналіста Катерина Єсипенко повідомила, що початок засідання суду призначений на 14:00. Суддя у цій справі - Дилявер Берберов, , пише Крим.Реалії.

Цього же дня в Києві та Вінниці проведуть акцію на підтримку Владислава Єсипенка. Так, о 18:00 на Майдані Незалежності в Києві журналісти і правозахисники зберуться, щоб висловити солідарність із заарештованим у Криму колегою, зазначають організатори заходу. Під час акції планується виступ дружини журналіста Катерини Єсипенко.

У Вінниці захід на підтримку Єсипенка в цей самий час заплановано на Європейській площі.

Для тих, хто не зможе бути присутнім на акції особисто, організатори пропонують провести онлайн-флешмоб – опублікувати в соціальних мережах фотографію з портретом Владислава Єсипенка і хештег #FreeYesypenko та #CrimeaisUkraine. Також листи для Владислава Єсипенка можна писати на електронну пошту [email protected].

Організатори акції на підтримку Владислава Єсипенка – Кримська правозахисна група, Центр прав людини ZMINA і Національна спілка журналістів України.

Як повідомлялося раніше, підконтрольний Росії райсуд Сімферополя 6 липня почне розглядати по суті справу Владислава Єсипенка.

Підконтрольний Росії Верховний суд Криму 26 травня відхилив апеляцію на продовження арешту фрілансера Владислава Єсипенка. Таким чином, він залишиться під арештом у СІЗО як мінімум до 11 липня 2021 року. Нагадаємо, підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя 30 квітня продовжив на 2 місяці йому арешт.

Раніше повідомлялося, що експертиза не знайшла відбитків пальців арештованого в Криму фрілансера Радіо Свобода Єсипенка на «вилученій» у нього гранаті.

Дружина журналіста Катерина Єсипенко повідомила, що Владиславу інкримінують ще одну статтю обвинувачення. 3 травня, в День свободи преси, Катерина Єсипенко заявила, що її чоловіка змусили дати свідчення під тортурами.

Ще на цю тему