Повз ворота — УЄФА знову відмовила окупаційним «футболістам» з Криму

09:30 05.07.2021

На черговий запит так званої «збірної з футболу» тимчасово окупованого Росією Криму Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) знову нагадала, що Крим є частиною України.

Про це сказав «президент» так званого «кримського футбольного клубу» Юрій Вєтоха в ефірі прокремлівського каналу «Крим24».

«В УЄФА чітко сказали, що найближчим часом наші клуби не зможуть брати участь ні в європейських футбольних змаганнях, ні в російському чемпіонаті. УЄФА аргументує це тим, що більшість країн ООН зазначають, що Крим є територією України», — розповів Вєтоха.

В УЄФА нагадали, за словами окупаційного представника, що керуються статутом ООН, в якому чітко визначено, що більшість країн світу не визнають незаконної анексії Криму Росією. «Вони нам сказали, що не можуть ні інтегрувати нас до футбольних союзів, ні дозволити як окремій території брати участь самостійно в кубках», — уточнив він.

Також Вєтоха уточнив, що футбольні команди інших країн відмовляються через санкції приїжджати до тимчасово окупованого Криму.

Раніше контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу заборонив грати 26 футболістам, які виступали за терористів з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

 

Ще на цю тему