Глава Міноборони України заявив про готовність до нового рівня співпраці з НАТО

14:21 15.06.2021

Україна вже готова до нового рівня співпраці, який передбачатиме швидшу інтеграцію країни в безпекову архітектуру НАТО.

Про це заявив міністр оборони України Андрій Таран, коментуючи підсумкове комюніке саміту Альянсу.

«Заяви конструктивні, але ми вже готові до нового рівня співпраці, який передбачатиме більш швидку інтеграцію України в безпекову архітектуру Альянсу. Розраховуємо на розуміння з боку партнерів, що надання у найближчій перспективі Плану дій щодо членства стало б гарантією незворотності руху України до своєї стратегічної мети, закріпленої в Основному законі держави, – європейської та євроатлантичної інтеграції», – наводить слова Тарана прес-служба Міністерства оборони України у вівторок.

Міністр наголосив, що вітає заяву лідерів Альянсу, якою підтверджується рішення, ухвалене у 2008 році на Бухарестському саміті НАТО про те, що Україна стане членом Альянсу.

«Геополітично важливо, що наша держава продовжує залишатися на порядку денному Альянсу. Вдячні НАТО за взаємодію і політику «відкритих дверей». Наше партнерство є вкрай важливим. Ми відчуваємо підтримку організації у протистоянні глобальним загрозам, таким як агресивні політика та дії Росії, що є серйозним викликом для міжнародного миру та стабільності. Альянс був і залишається нашим надійним союзником у питаннях безпеки», – зазначив Таран.

Як повідомлялося, 14 червня під час саміту НАТО в Брюсселі лідери Альянсу підтвердили рішення Бухарестського саміту 2008 року про те, що Україна буде членом НАТО з Планом дій щодо членства, констатуючи, що Київ має просуватися вперед на шляху реформ і повністю використовувати вже наявні в нього інструменти для досягнення членства.

Ще на цю тему