На Херсонщині тривають навчання, максимально наближені до бойових

14:00 23.04.2021

На одному з полігонів Херсонщини тривають навчання підрозділів ППО, які відпрацьовують завдання в умовах, максимально наближених до бойових. 

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба командування Об’єднаних сил ЗСУ.

«На одному з полігонів бойової підготовки Херсонської області, на виконання наказу командувача об'єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєва, тривають навчання підрозділів протиповітряної оборони, що несуть бойову службу на межі з тимчасово окупованою територією АР Крим», - йдеться в повідомленні.

За словами командувача, бойові обслуги зенітно-ракетних комплексів та розрахунки зенітних установок під час тактико-спеціальних навчань намагаються уникати шаблонності та діяти непередбачувано для умовного противника. Усі заходи бойової підготовки відпрацьовуються в умовах, максимально наближених до бойових.

Наєв також відзначив, що для військовослужбовців під час тренувань завжди в нагоді досвід, набутий в Антитерористичній операції та операції Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей, тому щоразу основна увага приділяється інженерному обладнанню вогневих позиції, їх охороні та обороні, а також швидкій зміні позицій.

Як повідомив командувач, цього разу підрозділи здійснили марш у визначений район, розгортання комплексів, пошук і умовне знищення повітряних цілей.

Захід мав на меті вдосконалити вишкіл екіпажів і розрахунків, а також майстерність володіння тактичними прийомами ведення протиповітряного бою.

Навчання засвідчили, що повітряний простір півдня знаходиться під надійним контролем об'єднаних сил Збройних Сил України, наголосив Наєв.

22 квітня на півдні України пройшли заняття з тактичної підготовки десантно-штурмових підрозділів, підпорядкованих командуванню Об’єднаних сил Збройних сил України.

Раніше повідомлялось, що на південному напрямку інженерні підрозділи Збройних сил України облаштовують нові позиції та будують фортифікаційні споруди. З початку року сили військових інженерів обладнали окопи й укриття для бойової техніки, створили систему траншей між бліндажами, продовжують будівництво вогневих споруд для посилення позицій. 

Теми:

Ще на цю тему