Ліберали у ПАРЄ вимагають від РФ припинити нарощування військ біля кордону з Україною 

11:00 21.04.2021

Політична група Альянсу лібералів і демократів за Європу (ALDE) у Парламентській асамблеї Ради Європи вимагає від Росії припинити нарощування військ біля кордону з Україною.

Про це йдеться у заяві ALDE, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«ALDE в ПАРЄ приєднується до багатьох голосів, які висловлюють занепокоєння щодо нової ескалації напруженості між Росією і Україною та найбільшого з 2014 року нарощування військових сил РФ біля українських кордонів, а також на протиправно анексованому Кримському півострові», - йдеться у заяві.

Європейські ліберали закликали представників російської делегації в ПАРЄ передати президенту Путіну вимоги припинити нарощування військових сил, а також агресивну риторику і дії, негайно розпочати деескалацію в регіоні та докласти зусиль для пошуку політичного вирішення конфлікту.

Окрім цього, зазначають ліберали в ПАРЄ, Росія повинна відновити прозорий обмін інформацією та стандартами ОБСЄ, дотримуватися міжнародних зобов'язань і статуту Ради Європи.

Політична група ALDE в ПАРЄ також вкотре висловила неухильну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

Весняна сесія ПАРЄ проходить у Страсбурзі 19-22 квітня.

Останніми тижнями РФ нарощує війська вздовж кордону України, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я з боку збройних формувань РФ на сході. Паралельно Росія веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України
 

Ще на цю тему