Заарештованого в Криму Владислава Єсипенка два дні катували в ФСБ для отримання зізнань – журналіст

17:00 24.03.2021

Заарештованого в окупованому Криму позаштатного співробітника Радіо Свобода (проект Крим.Реалії) Владислава Єсипенка співробітники ФСБ два дні катували електрикою, щоб отримати зізнання про нібито роботу на Службу зовнішньої розвідки України.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook журналіст, головний редактор видання «Ґрати» Антон Наумлюк, пише Центр журналістських розслідувань.

«Ми дізналися, що Владислава Єсипенка, затриманого в Криму співробітниками ФСБ 10 березня, два дні катували електрикою. Надягали на голову щось, підключали струм і поступово збільшували, коли він звикав. Таким чином у нього отримали перші зізнання, які потім ще й записали в інтерв’ю на Крим24», – написав Наумлюк.

За його словами, цю інформацію вдалося дізнатися від джерела в СІЗО Сімферополя, «який сам говорив з Єсипенком і який нас ніколи раніше не підводив».

«Єсипенка вже два тижні ховають від незалежних адвокатів, 23 березня його навіть не привезли до суду на апеляцію щодо арешту», – додав журналіст.

Як повідомляє видання «Ґрати», після публікації свідчень, отриманих під тортурами, Єсипенко відмовився свідчити далі, посилаючись на 51 статтю Конституції РФ, яка дозволяє не свідчити проти себе і близьких.

«За словами затриманого, зараз на нього чинять тільки психологічний тиск», – пише видання.

Про те чому чергове затримання журналіста в Криму є знаковим читайте в матеріалі головного редактора BlackSeaNews, керівника Моніторингової групи з питань міжнародних санкцій Андрія Клименко

Ще на цю тему