Азовський судноремонтний завод повертають державі

17:00 16.03.2021

Фонд державного майна України проводить процес повернення цілісного майнового комплексу (ЦМК) Азовського судноремонтного заводу (АСРЗ) з ТОВ «СРЗ» на баланс однойменного державного підприємства – ДП «АСРЗ».

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на ЦТС.

Згідно з пресрелізом АСРЗ, 26 лютого 2021 року відбулася перша зустріч представників ТОВ «СРЗ» з керівництвом ФДМ щодо прийняття-передання ЦВК АСРЗ на баланс ДП «АСРЗ». Метою зустрічі було недопущення припинення виробничої діяльності та масового звільнення працівників. У присутності представників ДП «АСРЗ», профкому ТОВ «СРЗ» і Служби безпеки України було узгоджено ряд рішень.

Так, планувалося до 9 березня ДП «АСРЗ» прийняти за актом прийняття-передання гідротехнічні споруди (причали) як невід’ємну частину ЦМК, що перебувала на балансі ТОВ «СРЗ». До 15 березня керівнику ДП «АСРЗ» (після підписання акту прийняття-передання) вжити заходів щодо оформлення дозволу на використання гідротехнічних споруд.

Також до 15 березня необхідно було комісійно підписати акт прийняття-передання ЦМК ДП «АСРЗ», а керівнику ДП «АСРЗ» забезпечити підготовку та подання на затвердження в Фонд державного майна (ФДМ) фінансового плану підприємства на 2021 рік (з урахуванням списання непридатного до використання майна та спрямування отриманих від списання коштів на проведення незалежної оцінки майна ЦМК, його юридичного, технічного та фінансового аудиту), а також забезпечити прийняття майна на баланс ДП «АСРЗ» за ринковою вартістю.

Крім того, керівнику ДП «АСРЗ» необхідно забезпечити максимальне сприяння ФДМ і уповноваженим особам у проведенні незалежної оцінки майна ЦМК і його рецензування Фондом у встановленому порядку. До 15 березня ФДМ мав розробити покроковий план приватизації майна ЦМК з чіткими етапами робіт і заходів, термінами їх реалізації, визначенням відповідальних осіб і необхідних документів.

Відзначається, що в період з 8 по 11 березня 2021 року на ТОВ «СРЗ» проведено два засідання комісії з прийняття-передання гідротехнічних споруд (причалів), що є невід’ємною частиною цілісного майнового комплексу «АСРЗ». За результатами роботи комісії, 11 березня 2021 року керівниками ТОВ «СРЗ» і ДП «АСРЗ» підписано Акт прийняття-передання №2 держмайна (гідротехнічних споруд) зі складу ЦМК «АСРЗ».

Глава комісії – директор ДП «АСРЗ» передав представнику регіонального виділення ФДМ України по Харківській, Донецькій і Луганській областях Акти прийняття-передання №2 держмайна зі складу ЦМК «АСРЗ» разом з матеріалами роботи комісії для узгодження начальником регіонального відділу ФДМ.

Ще на цю тему