У Криму відкрили провадження через порушення в Ялтинському гірничо-лісовому заповіднику – прокуратура

15:01 23.10.2020

Сімферопольська міжрайонна природоохоронна «прокуратура» встановила порушення в Ялтинському гірничо-лісовому заповіднику.

Про це повідомляють у російській прокуратурі Криму, передають Крим.Реалії.

«Встановлено, що на території Алупкінської ділянки державного природного заповідника «Ялтинський гірсько-лісовий» із застосуванням важкої техніки здійснено несанкціоноване порушення ґрунтового покриву, проведено будівництво фундаменту, а також пошкоджені лісові насадження порід граба східного, дуба запашного, ясена звичайного, чим заподіяно значної шкоди на понад 600 тис. рублів». – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у зв'язку з цим природоохоронний «прокурор» направив матеріали перевірки для вирішення питання про кримінальне переслідування.

«За результатами їх розгляду порушено і розслідується кримінальна справа за ст. 262 КК Росії (порушення режиму особливо охоронюваних державою природних територій, що призвело до заподіяння значної шкоди)», – додали у відомстві.

Коментарі керівництва заповідника з цього приводу відсутні.

Раніше в прокуратурі повідомляли, що в Ялтинському гірничо-лісовому заповіднику порушили ґрунтовий покрив, а також пошкодили лісові насадження під час «несанкціонованого прокладання дороги» в Гурзуфі.

Раніше Феодосійський міський «суд» 29 вересня ухвалив рішення про «повернення в державну власність» земельних ділянок, що перебувають в охоронній зоні Карадазького заповідника, де приватник розгорнув будівництво.

Ще на цю тему