Командувач ВМС України провів конференцію з керівниками судноремонтних та суднобудівних підприємств країни

09:00 13.10.2020

В місті Миколаєві на базі Навчального центру ВМС ЗС України відбулася конференція з керівниками судноремонтних та суднобудівних підприємств країни.

Конференцібула організована за ініціативи командувача Військово-Морських Сил ЗС України контр-адмірала Олексія Неїжпапи, пише служба зв’язків з громадськістю Командування ВМС України на своїй сторінці в Фейсбуці.

Метою зустрічі стало обговорення переходу з наступного року українських ВМС до закупівель послуг з комплексного ремонту корабельного складу. Серед запрошених учасників конференції були присутні керівники судноремонтних та суднобудівних підприємств, керівники провідних підприємств з ремонту корабельного озброєння та обладнання, які отримали змогу почути відповіді на актуальні питання щодо подальшої співпраці з кораблебудівною промисловістю. З боку національного флоту долучились до обговорення поточних проблемних питань керівники відповідних структур Командування українських ВМС.

«Результати проведеної роботи з відновлення корабельного складу ВМС ЗС України дозволили підійти до переходу від закупівлі окремих послуг з ремонту корабельного обладнання до закупівлі послуг з комплексного ремонту корабельного складу, - зазначив контр-адмірал Олексій Неїжпапа , - З заводу має вийти бойова одиниця, яка спроможна виконувати бойову задачу. Я вважаю, що саме такий підхід надає змогу сформувати кластер кораблебудування тут – в Миколаєві. Військово-Морські Сили Збройних Сил України повністю виконують зобов’язання за укладеними договорами та вчасно проводять розрахунки за надані послуги», - додав він.

Також керівник національного флоту звернув увагу присутніх на зміни законодавства України в галузі закупівлі послуг з ремонту озброєння та військової техніки, які вступають в дію з наступного року та на факт відчутного збільшення фінансування потреб українських ВМС з боку держави протягом останніх двох років. По завершенню конференції гостей було ознайомлено з матеріально-технічною базою, яка використовується для підготовки військових моряків.
 

Ще на цю тему