Сили оборони Грузії отримали бронемашини Didgori /Відео

11:30 09.10.2020

Сили оборони Грузії отримали партію броньованих машин Didgori виробництва військового науково-технічного центру «Delta».

Як пише Український міліарний портал, про це повідомляє Міністерство оборони Грузії.

Міністерство оборони повідомило, що війська отримали до 40 автомобілів, включаючи бронетранспортери та автомобілі для медичної евакуації Didgori Medevak.

Зазначається, що машини виробництва військового державного НТЦ «Delta» будуть поставлені поетапно.

Командувач Силами оборони Грузії генерал-майор Матіашвілі заявив в коментарі, що надання техніки «дуже важливо для підвищення боєготовності наших підрозділів».

«Didgori» – це багатофункціональна броньовані військова машина, яка призначена для перевезення особового складу і ведення розвідувальних операцій.

Перший демонстраційний зразок бронемашини був представлений 2011 року. Розроблений на шасі автомашини американського пікапа Ford F-Series.

Бронемашина має звичайну компоновку з переднім розташуванням двигуна, відділенням управління в середній частині машини, в кормовій частині машини розташоване десантне відділення. Екіпаж машини складається з двох осіб, передбачена можливість перевезення кількох піхотинців.

Корпус бронемашини зварений, виготовлений зі сталевих броньових листів, розташованих під кутом. Бронювання забезпечує захист від вогню зі стрілецької зброї та осколків артилерійських снарядів.

Ще на цю тему