Газопровід «Унгени-Кишинів» побудує румунська компанія

09:22 28.02.2018

Найбільша в Румунії газорозподільна компанія «Трансгаз» займеться будівництвом магістрального газопроводу «Унгени-Кишинів», який остаточно з'єднає транспортні системи Молдови і Румунії.

Про це заявив прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп під час зустрічі зі своїм румунським колегою Виорикой Денчиле, яка прибула з одноденним робочим візитом у Кишинів, повідомляє Укрінформ.

«Серед компаній з іноземним капіталом в Молдові найбільше румунських. Ми вітаємо використання інвестиційного потенціалу нашої країни, зокрема, прихід на молдавський ринок газорозподільної компанії "Трансгаз", яка займеться будівництвом газопроводу Унгени-Кишинів»«, — зазначив молдавський прем'єр.

Глава румунського уряду, у свою чергу, підкреслила, що газопровід є пріоритетним проектом не тільки для Румунії і Молдови, але і для всього регіону.

Магістральний газопровід «Унгени-Кишинів», протяжністю трохи більше 100 км стане продовженням побудованого раніше газопроводу «Ясси-Унгени». Потужність нового газопроводу досягне 1,5 мільярда кубічних метрів газу на рік, що перевищує потреби Молдови в природному газі.

Попередня вартість проекту — 100 мільйонів євро. Очікується, що газопровід «Унгени-Кишинів» буде зданий в експлуатацію до кінця 2018 року.

Ще на цю тему