Алієв оголосив розташоване у Нагірному Карабасі місто Шуша «культурною столицею Азербайджану»

20:40 05.01.2021

Президент Азербайджану Ільхам Алієв оголосив місто Шуша, яке з 1992 по кінець 2020 року було райцентром невизнаної Нагірно-Карабаської Республіки, «культурною столицею Азербайджану».

Про це він заявив, приймаючи у форматі відеоконференції нового міністра культури Азербайджану Анара Керімова, повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Я оголошую місто Шуша культурною столицею Азербайджану. Шуша цього варта. Вважаю, що вона може вважатися культурною столицею не тільки Азербайджану, а й регіону», - сказав Алієв.

Президент Азербайджану доручив відремонтувати мечеть у Шуші.

«Ми відновимо всі наші історичні пам'ятки. (...) Я доручаю вам переглянути внутрішній вигляд мечеті, ми повинні заново відремонтувати мечеть і повернути їй свій вигляд», - зазначив Алієв.

У ще одному взятому під контроль місті в Нагірному Карабасі, Фізулі, Алієв доручив побудувати міжнародний аеропорт.

Нагадаємо, бойові дії в зоні карабаського конфлікту почалися 27 вересня 2020 року. У ніч на 10 листопада Азербайджан, Вірменія і РФ прийняли тристоронню заяву про припинення вогню в Нагірному Карабасі і введення в регіон миротворців, а також передачу низки районів у регіоні під контроль Азербайджану.

Ще на цю тему