UA EN

У Греції у зв’язку із залізничною катастрофою відкрили кримінальні справи проти ще трьох осіб

16:20 08.03.2023

Щонайменше троє нових осіб були притягнуті до кримінальної відповідальності за трагічне зіткнення потягів у грецькому місті Темпі минулого тижня.

Про це, як пише Європейська правда, повідомляє Ekathimerini.

Слідчі органи незабаром висунуть нові кримінальні звинувачення, оскільки існують обтяжуючі докази щодо інших осіб, окрім начальника станції, який вже визнав свою відповідальність.

Зокрема, згідно з повідомленнями, начальник станції також втягнув у злочин інспектора та його колег-начальників станцій, і слідчі збирають відповідні доказові матеріали.

Інспектор перебуває під слідством за те, що поставив на чергування недосвідченого начальника станції. Також збираються докази щодо одного з начальників вечірньої зміни, який повинен був залишатися на своєму посту до 23:00, але не залишився, а також щодо центрального диспетчера, який відповідає за чергування на критично важливих залізничних постах. Саме він дає загальні вказівки, щоб забезпечити безпеку пересування пасажирів та руху поїздів.

Дізнання також спрямоване на можливу відповідальність машиніста фатального поїзда, який загинув у трагічній аварії. Слідство вважає, що він повинен був вказати недосвідченому начальнику станції на помилку і звернутися за роз'ясненнями щодо неправильного курсу поїзда.

Як повідомляється, висновки експертів, призначених постановою прокурора, будуть передані слідчим органам пізніше в середу і включатимуть повну і детальну оцінку розмов між начальниками станцій перед фатальним зіткненням, електронних записів курсу поїзда, руху вантажного поїзда і руху поїздів, що передували трагічному інциденту.

У Греції в середу проходить масштабний страйк на знак протесту проти найсмертоноснішої залізничної катастрофи, яка забрала життя 57 людей.
 

Ще на цю тему