У Греції відбулись обшуки на залізничній станції, біля якої сталась масштабна аварія

15:20 03.03.2023

Грецька поліція в п’ятницю здійснила обшуки на залізничній станції в місті Лариса в межах розслідування зіткнення двох поїздів, в результаті якого загинуло щонайменше 57 осіб.

Про це, як пише "Європейська правда", речниця поліції повідомила в коментарі агентству AFP.

"Поліція вилучила... всі документи, які можуть допомогти слідству", – сказала представниця правоохоронних органів Греції. За даними джерела AFP в судовій системі Греції, серед вилучених на залізничній станції матеріалів були аудіофайли, документи та інші докази.

У поліції також сказали, що розслідування "спрямоване на відкриття, якщо буде потреба, кримінального провадження проти членів керівництва" залізничного оператора Hellenic Train. Вилучені файли "можуть допомогти прояснити ситуацію і визначити кримінальну відповідальність".

Грецькі залізничники і метро Афін оголосили страйк після смертельного зіткнення потягів
Нагадаємо, масштабна аварія сталася у вівторок перед північчю. Пасажирський поїзд, який перевозив близько 350 осіб, зіткнувся з вантажним поїздом, коли він виходив з тунелю після виїзду з міста Лариса. За останніми даними, загинули щонайменше 57 людей.

59-річному начальнику станції Лариса було пред’явлено звинувачення у вбивстві з необережності. Його адвокат заявив, що його клієнт визнав часткову відповідальність за аварію, але підкреслив, що були й інші чинники, які зіграли свою роль.

Міністр транспорту Греції подав у відставку після катастрофи, як і керівники двох залізничних компаній. Прем'єр-міністр країни Кіріакос Міцотакіс заявив, що аварія сталася через "трагічну людську помилку".

Ще на цю тему