У Греції є перші висновки розслідування аварії на залізниці, в якій загинули 57 людей

11:00 21.04.2023

Міністр транспорту Греції Георгіос Герапетрітіс у четвер 20 квітня представив звіт комісії з розслідування обставин масштабної аварії на залізниці в лютому 2023 року, коли в результаті зіткнення поїздів загинули 57 людей.

Про це пише Європейська правда з посиланням на Kathimerini.

Спеціальна слідча комісія, призначена урядом для розслідування обставин, що призвели до смертельного зіткнення поїздів на півночі Греції 28 лютого, опублікувала 228-сторінковий звіт, поділений на 10 розділів.

У звіті провина покладається на державну залізничну компанію OSE, її дочірню компанію ERGOSE, відповідальну за будівництво інфраструктури, Управління залізничного регулювання (RAS) й приватного залізничного оператора Hellenic Train.

Також згадується відповідальність начальника станції Лариса, який виставив два потяги на курс зіткнення, і загиблих машиністів, які, як стверджується, не дотрималися правил дорожнього руху.

Експертна група у звіті також наголошує на необхідності модернізації залізниці, виявленні хронічних проблем та необхідності радикальних змін у питаннях кадрових перестановок та навчання персоналу.

Робота групи відбувалась окремо від офіційного судового розслідування залізничної катастрофи.

Нагадаємо, масштабна аварія у Греції сталась наприкінці лютого. Пасажирський поїзд, який перевозив близько 350 осіб, зіткнувся з вантажним поїздом, коли він виходив з тунелю після виїзду з міста Лариса.

Начальнику місцевої станції висунули звинувачення в ненавмисному вбивстві. Міністр транспорту Греції подав у відставку після катастрофи, як і керівники двох залізничних компаній. Аварія також викликала численні протести в країні.
 

Ще на цю тему